Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Alweer dezelfde dominee?

14 november 2023

Meneer en mevrouw zijn het er duidelijk niet mee eens. Al lange tijd is er niemand om het preekrooster samen te stellen. Dus wordt de kerkenraad ermee belast, maar die heeft al zoveel taken dat dat er nu net niet bij kan.

1697615939152

Alweer dezelfde dominee? Meneer en mevrouw zijn het er duidelijk niet mee eens. Al lange tijd is er niemand om het preekrooster samen te stellen. Dus wordt de kerkenraad ermee belast, maar die heeft al zoveel taken dat dat er nu net niet bij kan.

Ze doen het wel, het zal moeten. Niet met aandacht en liefde, maar snel omdat dat ook nog moet gebeuren en dat is heel begrijpelijk. Met als resultaat dat vaak dezelfde dominee staat te preken. Degene die het snelst reageert, al wat ouder is en geen eigen gemeente meer heeft, maar daardoor ook snel is in de communicatie. Elke zondag weer voorzien van een predikant, af en toe een preek lezen, en check, de taak is weer vervuld.

Hoe zou het zijn als iemand het preekrooster maakt die er de tijd voor neemt? Iemand die navraag doet bij gemeenteleden wie ze graag willen horen? Die verschillende predikanten benaderd, wacht op het antwoord, ook als het wat langer duurt en daardoor zorgt voor afwisseling? Iemand die er plezier in heeft en met wie je ook gewoon kunt communiceren als je vindt dat er iets zou mogen veranderen.

Dat zou fijn zijn denk je nu wellicht, maar waar vind ik die? In de gemeente liggen de vrijwilligers niet voor het oprapen. Ook een preekroostermaker vind je bij Kerk&cetera, want ook het preekrooster kunnen wij uit handen nemen, om zo de kerkenraad te ontlasten, en toch een fijne sfeer en mooie dienst te kunnen houden. 

Meer weten? Mail naar info@kerketcetera.nl