Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven: 5 tips

4 december 2023

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. Vandaag tip 1: het start bij je eigen agenda.  

Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel (1)

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol van @Kerk&cetera deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. 

Tip 1: Het start bij je eigen agenda.
Je kunt taken alleen met aandacht en zorg doen als je er – over het algemeen – voldoende tijd voor hebt. Dat start dus met inzicht in je eigen agenda en de keuzes die je daarin maakt. Hoeveel tijd zou je vrij willen en kunnen maken naast werk en andere verplichtingen? Ben je met pensioen, denk dan in het bijzonder goed na over de tijd die je wilt besteden. Een vrijwilligerstaak zou zomaar kunnen leiden tot de indruk dat je agenda voller zit dan toen je nog werkte.