Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven: tip 2

5 december 2023

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. Vandaag tip 2: maak inzichtelijk wat er van jou verwacht wordt. 

Kopie van Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel (1)

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol van @Kerk&cetera deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip.  

Tip 2: Maak inzichtelijk wat er van jou verwacht wordt 
Als je wordt gevraagd voor een taak in de kerk, is niet altijd meteen duidelijk wat er van je wordt verwacht. En wat wil je zelf eigenlijk? Maak dat inzichtelijk. Praat met andere vrijwilligers over hun takenpakket, kijk op de website van de Protestantse Kerk voor wat er van een ouderling of diaken wordt verwacht, en bekijk de jaarplanning in jouw gemeente. Noteer al die informatie en maak er jouw eigen ‘takenlijst’ van. Kijk vervolgens hoeveel tijd er in jouw agenda is om die taken uit te voeren.