Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven: tip 3

6 december 2023

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol van @Kerk&cetera deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. Vandaag tip 3: wees realistisch in wat je kunt doen en laat dat weten. 

 

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel (1)

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. 

Tip 3: Wees realistisch in wat je kunt doen en laat dat weten 
Past niet alles in je agenda? Of heb je niet de vaardigheden om taken uit te voeren? Maak dat inzichtelijk en praat er met andere vrijwilligers of ambtsdragers over. Het expliciet maken van jouw mogelijkheden en verwachtingen leidt ertoe dat er inzicht ontstaat wat er in de gemeente kan worden gedaan en waar eventuele knelpunten zitten. Er kunnen daarna keuzes worden gemaakt: zoeken we een andere vrijwilliger voor een (deel)taak, stoppen we helemaal met de taak of besteden we taken uit aan een externe dienstverlener?