Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven: tip 4

7 december 2023

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol van Kerk&cetera deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. Tip 4: maak slim gebruik van e-mail en een digitale omgeving. 

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. 

Tip 4. Maak slim gebruik van e-mail en een digitale omgeving 
E-mail is niet meer weg te denken in onze communicatie. Het is snel en eenvoudig. Het behandelen van inkomende e-mails vraagt echter meer tijd. Je moet beoordelen of je er direct op moet reageren en wat je met de bijlage moet doen. Op bijna elke reactie komen weer nieuwe reacties. Denk dus na of een mededeling of vraag wel per e-mail behandeld moet worden. Kan het ook telefonisch? Of kan het wachten tot je elkaar ziet? Maak daarnaast ook slim gebruik van de digitale omgeving om bijvoorbeeld documenten te delen.