Wij zijn uw kerkelijk bureau op afstand.
Deskundig,
flexibel en nabij
Een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven: tip 5

8 december 2023

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. Vandaag tip 5: bewaak je eigen grenzen. 

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van Ontwerp zonder titel

Iedere vrijwilliger heeft ermee te maken: een goede balans tussen de inzet voor de kerk en het persoonlijk leven. Waaraan besteed je tijd en hoe bewaak je dat het niet te veel wordt? Wouter Voshol deelt in deze ‘week van de vrijwilliger’ elke dag een tip. 

Tip 5. Bewaak je eigen grenzen 
Er zitten 24 uren in een dag en die kunnen niet allemaal aan de kerk worden besteed. Houd je agenda scherp in de gaten. Zeg niet overal zomaar ‘ja’ op en blik eens in de maand terug op wat je hebt gedaan. Paste het eigenlijk wel in je agenda? Heb je aandacht gehad voor de dingen die echt moesten gebeuren? Kijk ook vooruit: ga je binnenkort op vakantie? Of komt er een drukke periode op het werk aan? Wees daar dan open en eerlijk over naar je medevrijwilligers. Door aan te geven welke tijd je in je agenda hebt, bewaak je optimaal je eigen grenzen.